Obnovom puteva ušteđeno 200.000 KM

Bez autora
Dec 21 2015

Inženjerijski bataljon Oružanih snaga BiH završio je prvu fazu rekonstrukcije puteva u Srpcu, čime je u budžetu opštine ostvarena ušteda od oko 200.000 maraka.Oružane snage su odradile 22 od ukupno ugovorena 44 dana, a u ovom periodu su sanirali makadamske puteve u Kukuljama, Liliću, Razboju Ljevčanskom, Kladarima, Bajincima, Dugom Polju, Malim Sitnešima i jednom dijelu puta od manastira Osovica do Gornje Lepenice. Izvezeno je oko devet kubika šljunka i većina puteva je dovedena u kvalitetno stanje, tako da se saobraćaj preko njih odvija bezbjedno.

Srbac: Obnovom puteva ušteđeno 200.000 KMInženjerijski bataljon Oružanih snaga BiH završio je prvu fazu rekonstrukcije puteva u Srpcu, čime je u budžetu opštine ostvarena ušteda od oko 200.000 maraka.

Oružane snage su odradile 22 od ukupno ugovorena 44 dana, a u ovom periodu su sanirali makadamske puteve u Kukuljama, Liliću, Razboju Ljevčanskom, Kladarima, Bajincima, Dugom Polju, Malim Sitnešima i jednom dijelu puta od manastira Osovica do Gornje Lepenice.

- Izvezeno je oko devet kubika šljunka i većina puteva je dovedena u kvalitetno stanje, tako da se saobraćaj preko njih odvija bezbjedno. Radovi su privremeno obustavljeni zbog blokade računa opštine, jer nismo u mogućnosti da plaćamo gorivo i druge obaveze, ali će biti nastavljeni na proljeće - rekao je načelnik opštine Drago Ćirić.

On je istakao da je ugovoreno dodatnih 15 dana, tako da će Oružane snage raditi još najmanje 37 dana u Srpcu. Prema Ćirićevim riječima, ostvarena je ogromna ušteda jer bi se angažovanjem građevinskih firmi za ove poslove moralo izdvojiti najmanje 200.000 maraka.

- Ukupna vrijednost svih radova iznosiće blizu 600.000 maraka, a troškovi opštine ne bi trebalo da pređu 100.000 maraka, jer se iz budžeta plaća samo gorivo, mazivo, smještaj, hrana i dnevnice za vojsku. To je ogromna ušteda - istakao je Ćirić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik